The power of vulnerability.

I vardagen har vi alla någon gång upplevt rädsla för att inte räcka till, inte passa in, inte vara värdig eller liknande. Detta för oss längre ifrån ”connection”. Tillhörighet. Union.
Jag vill dela med mig av ett tal från ”storyteller & researcher” Brené Brown som i flera års tid studerat människans förmåga att känna empati, tillhörighet och kärlek.

På ett lättsamt och humoristiskt sätt delar hon med sig av upptäckterna från sin efterforskning. The power of vulnerability.

Det hon sa är så självklart för mig. Jag har varit så rädd för att visa vem jag är, efter att i så många år i skolan blivit påmind om att jag inte är värdig. Ord som gång på gång slängs ut ur människors munnar för att skicka sina negativa vibrationer in i mig. Ord som tillslut blir till falska sanningar som bärs inne i ett trasigt hjärta.

Genom yogan har jag vågat tillåta mig att vara sårbar. Tillåta mig att visa vem jag är. Mitt sanna jag. Som jag inte trodde skulle accepteras, för jag hade för länge burit dessa falska sanningar inom mig och trodde att ingen skulle acceptera mig om jag visade vem jag är. Nu ser jag den oerhörda styrkan i att vara sårbar. Öppen och stark, på samma gång. Det är läskigt, fruktansvärt läskigt. Men så värt det. Att få ta del av alla dimensioner av det du känner och den du är.

Genom yogan har jag lärt mig att omfamna alla känslor. Det höga, det låga, det ljusa, det mörka, och allt där emellan. Vi behöver allt. Som Brené berättar i sitt tal. När vi stänger ute de negativa känslorna, så stänger vi också ute att få uppleva de positiva känslorna till sin fulla potential. Jag är en människa, och jag känner. Jag är dessutom en känslomänniska, och känner oerhört mycket och starkt.

Yoga betyder union. Och för mig handlar yoga om att komma i kontakt med sin innersta kärna. Att hitta hem. I samklang med din sanning och allt det du är. Att vara autentisk i dina tankar och handlingar inifrån och ut. Det är att vara ”vulnerable” (känslig, sårbar, utlämnad) – vilket leder till union. Tillhörighet. Empati.  Kärlek.

You become wholehearted.

❤  Be you, be true. ❤

SATNAM = Thruth is my identity. I am truth.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *