Yoga start i januari

En dynamisk klass med sköna flöden där du får möjligheten att öka din flexibilitet, bygga upp kroppsstyrka och utmana din balans. Du guidas med medvetna steg inifrån och ut. För att bli mer sammankopplad med kropp och sinne.

Preliminärt startdatum: Måndag 8 januari

Tid: 18.30-20.00

Läs mer och boka plats via ABF: http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Norrbotten/ABF-Norr/Kurser-och-studiecirklar/Halsa-vard-livsstil/Yoga-slow-flow/

Yin yoga är i grunden en klass för din energiska kropp. Ursprunget ligger i den kinesiska medicinen där fokuset är att öppna upp energiflödet i kroppens meridianer.Förutom det, så arbetar du med yin in i dina passiva strukturer i kroppen. Bindväv, fashia, leder, ligament.

Viste du att hela din kropp påverkas utav hur din fashia/bindväv mår? Den fibrösa vävnad, ditt informationsnät, det som kapslar in alla dina celler. Skelettet, musklerna, organen, ja, så gott som alltihop. Denna vävnad är en del av det som ingår i vad jag kallar för ”Yin kroppen”. Den som behöver en helt annan sorts uppmärksamhet än musklerna.(När du ”tränar” din bindväv (yin yoga), så skapas mer utrymme för dina muskler, och ger dig mer rörelseutrymme i kroppen, och i sin tur – mindre stelhet, mindre smärta.)

Yin yoga är en mer passiv praktik. Där du mjuknar i din muskelaktivitet för att komma åt dina yin strukturer.Världen idag är så aktiv (yang), vi behöver mer (yin) stillhet och lugn för att skapa balans. Inifrån och ut.

Preliminärt startdatum: tisdag 9:e januari

Tid: 18.30-20.00

Läs mer och boka plats via ABF: http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Norrbotten/ABF-Norr/Kurser-och-studiecirklar/Halsa-vard-livsstil/Yinyoga-med-Lotta-Nyberg/

(Du som har 10 kort och brukar boka via min bokningssida kommer att kunna göra det även nu och behöver därför inte boka kursen om du inte vill.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *