VIBRATIONSTRÄNING

Vibrationsräning utförs på en så kallad ”vibb platta” som har olika rörelseprogram. Den jag har i studion kan röra sig i sidled, upp och ner, samt ge micro vibrationer, vilket alla 3 har olika slags fördelar. 

Från och med hösten 2022 kommer det gå att boka PT sessioner på vibrationsplattan. Korta effektiva sessioner, då ca 10-15 minuter på plattan motsvarar ca 60 minuter rörelseträning på gym.

 

Här är lite info från trendrehab om vibb-träning:

Stärker muskler och ökar förbränning

Upp och ned rörelser stärker upp dina små muskler i kroppen. Eftersom du jobbar med många muskler samtidigt får du också en bra förbränningsträning och en bra efterförbränning. 

Behandlar Artros och värk

Små och djupa mikrovibrationer som ökar din blodcirkulation och stärker lymfsystemet. Ett viktigt program att jobba med för personer med värkproblematik, exempelvis artros.

Lymfdränage och balansträning

Sidorörelser har visat sig väldigt effektivt för att aktivera lymfsystemet så att man får ett lymfdränage. Detta kan vara väldigt bra vid lymfödem eller lipödem. Sidorörelser bidrar till att skapa en extra dimension av oregelbundenhet som kan vara mycket bra för att träna balansen. Det ger även en väldigt bra träning för knän, fotleder, vadmuskler, lårmuskler, höfter och sätesmuskler.

Sätter fart på ditt lymfsystem

Ditt lymfsystem består av ett nätverk med lymfkärl som transporterar lymfa. Det består också av olika organ, som mjälten och brässen. Lymfsystemet är oerhört viktigt för att kroppen ska må bra. Vibrationer öppnar upp flödet i våra vävnader, förbättrar lymfsystemet och kan därmed hjälpa till med detta:

  • Rensar slaggprodukter
  • Rensar bort överskottsvätska
  • Förbättrar immunförsvaret
  • Minskar svullnader
  • Minskar stelhet
  • Minskade problem med svamp

Vibrationsträning och lymfmassage är välkända metoder för att förbättra lymfflödet och lymfsystemet.